Goedkoopverhuur voorwaarden
Om de klant extra tegemoet te komen, is hieronder een korte samenvatting van voorwaarden opgesteld. Zo hopen we dat de relaties tussen de klanten en onszelf zo soepel mogelijk verloopt.

 

De complete versie van onze voorwaarden vindt u onderaan de pagina in PDF vorm.

Om onze verhuur zo goedkoop mogelijk te houden zijn deze bijna altijd bestickerd.

 


Klik hier voor de uitgebreide voorwaarden in PDF.
Mocht u nog andere vragen heeft kunt u de FAQ raadplegen of contact met ons opnemen.

Legitimatieplicht en officieel document
Elke klant verplicht zich bij elke huur een geldig NEDERLANDS legitimatie- en/of rijbewijs mee te nemen. Hier maken we een kopie van en dit houden we in ons bestand.

 

De contracten MOETEN persoons verbonden zijn i.v.m. eventueele boete`s, dus niet op bedrijfsadres. Wel kan de bedrijfsnaam vermeld worden op de bon.


Naast een geldig NEDERLANDS legitimatie- en/of rijbewijs verwachten we een recent officieel document van de klant niet ouder als 1 maand. Bijvoorbeeld een afschrift van de belastingdienst of een zorg-, auto- of bromverzekering met adresgegvens er op
.

 

Al onze grootste transportbussen , ook wel meubelbak genoemd hebben een verplichte dubbele legitimatie plicht. Dus voor het afhalen van een onze grootste transportbus/meubelbak heeft u een rijbewijs en ID of paspoort nodig samen met een officieel document zoals boven gemeld.

Borg

De grootste verhuiswagen / Meubelbak heeft een minimale hoogte van € 150,-


De borg bij auto- & busverhuur. heeft een minimale hoogte van € 100,-

De borg bij een tandemasser of multi aanhanger is € 100,-

En een enkelas aanhanger of bagagewagen heeft een borgbedrag van € 75,-


GKV behoud zich het recht voor de borg te verhogen bij afwijkende situatie`s en of combinatieverhuur. Een huurverlenging kan nooit verrekend worden met de borg.

 

Voorbeeld : U huurt een auto waarvan de totale huurprijs € 100,- is. U betaald dan in totaal € 200,-. Dit is de huur EN borg bij elkaar. Bij inlevering ontvangt u dan € 100,- retour*!


Pinnen is terugstorten ( 7 a 10 werkdagen! ) & contant direct retour* bij inlevering!


*Mits u geen schade heeft gemaakt, een lekke band heeft gereden of de auto vies inlevert.

 

De huurder is zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van het juiste IBAN banknummer, u begrijpt dat wij niet blijven converteren. Indien dit niet juist is kan een huurder zich niet beroepen op maximale termijn van 10 werkidagen.

Kilometervrij huren*
We hanteren een apart tarief voor de gereden kilometers. Eventueel extra gereden kilometers worden tegen een bodemprijs in rekening gebracht.

 

Het Dagdeel is 150km
Dag NL 600km , Week NL 2000 km

Dag buitenland 1000km , Week buitenland 4000km

Het maximale per week is dus 4000km, (ook bij 5-6 dagen huur)


Rijdt u meer kilometers dan verwacht of toegestaan rekenen wij slechts € 0,10 ct p/km

Meerdere bestuurders & verzekeringsdekking

Goedkoopverhuur is verplicht om elke chauffeur c.q. huurder op rijbewijsnummer en/of persoonsnummer na te trekken en zo te zien of deze nog wel mag een verzekering kan nemen. Mocht blijken dat een huurder toch komt huren met de wetenschap dat hij nergens een verzekering meer kan nemen dan komt de volledige huur op zijn rekening.
Het is niet toegestaan om een bestuurder te laten rijden die niet door ons is geverifieerd. De hoofdbestuurder (degene die de huurovereenkomst is aangegaan) blijft ten alle tijden hoofdelijk aansprakelijk voor het eigen risico bedrag of vergoedingen ten gevolge van schade`s of vermissingen ten tijden van de huurperiode, ongeacht of de andere bestuurder (welke door GKV is geverifieerd) heeft gereden.

 

De kosten van een extra bestuurder zijn per huurovereenkomst €.5,- Dus niet per dag! Met het oog op een betaalbaar Goedkoopverhuur zijn wij helaas genoodzaakt dit te doen. Excuus voor eventueel ongemak.

Schoon van binnen en buiten mee, ook zo retour.
U krijgt een schone auto mee en zo willen we hem ook weer graag retour!

Ook kunnen schoonmaakkosten van de borg worden ingehouden.Bij auto`s is dit € 20,- voor binnen-,€ 20,- voor de buitenkant.Bij personenbussen is dit € 40,- voor binnen-,€ 20,- voor de buitenkant. Bij aanhangwagens v.a € 10,-.

 

Voor alle GKV auto`s geldt : LEEG MEE, EN LEEG TERUG.

 

Leeg betekent; het reserve lichtje mag niet branden.

We vragen u vriendelijk om GEEN honden te vervoeren in onze auto`s.( schoonmaakkosten v.a € 150,- )

Deze kosten moeten in rekening gebracht worden wegens het vele schoonmaakwerk bij hondenharen. Dit kost te veel tijd.

Wij bedanken u alvast voor het schoon inleveren.

*LET OP* BIJ VORST DE AUTO NIET WASSEN!!

Dit in verband met de rubbers. Bij vorst of te veel drukte kan het ook zijn dat u geen gewassen auto meekrijgt, deze hoeft dan uiteraard ook niet gewassen retour.

Beslag op voertuig of gehuurde
In geval van administratief-, civiel- of strafrechtelijk beslag op het voertuig, blijft huurder gehouden tot nakoming van de verplichtingen van de huurovereenkomst, waaronder die tot betaling van de huurprijs, tot het moment waarop het voertuig vrij van beslagen weer in het bezit van verhuurder is. Huurder is gehouden verhuurder schadeloos te stellen voor alle uit het beslag voortvloeiende kosten, tenzij het beslag op het voertuig
aan verhuurder valt toe te rekenen.

Diefstal en eigen risico
Bij diefstal of total-loss van het door u gehuurde object treed de vast gelegde eigen risico zoals vemeld op elk huurcontract onder aansprakelijkheid. Bij auto`s is dit €1000 , bussen €1250, enkelas aanhangers € 500 , tandemas aanhangers €1250 en bij steigers is dit vanaf €500. Opbouw van de eigen risico bij steiger begint met €500 bij de kleinste (kamer) steiger.

 

GKV verwacht en eist dat het gehuurde object bij nacht en afwezigheid veilig is opgeslagen.

IBAN en retour storten van de resterende borg
Door het verplicht moeten accepteren van de de gehele IBAN omschakeling is de huurder zelf verplich om het correcte IBAN nummer door te geven en te controleren.

Het is niet zo dat uw resterende borg niet retour wordt gestort maar het kan wel zo zijn dat het langer duurt dan de 7 werkdagen en in sommige gevallen € 5,- administratie / verifieerkosten met zich meebrengt.

Bio diesel
De auto`s van goedkoopverhuur zijn NIET geschikt voor bio-diesel. Het gebruik hiervan zal schade aan onze voertuigen toebrengen en zal dus ook in rekening gebracht worden bij de desbetreffende klant.

25 % Korting op uw witte kentekenplaat
Als u een aanhanger bestuurt met één as,of fietsendrager gebruikt. Dient u hetzelfde nummerbord te hebben als uw auto, maar dan in het wit.


Deze kunt u bij ons bestellen, hij ligt klaar als u de aanhanger op komt halen!

24 uurs verhuur richtlijnen
Onze verhuur is op basis van 24 uurs verhuur, maar dit wil niet zeggen dat u automatisch het recht kan afdwingen om 24 uur te huren. Uw gereserveerde tijden zijn bindend indien er geen overleg is geweest. Stel u heeft een huurobject van 09:00 t/m 09:00 gereserveerd en u haalt het gehuurde pas om 12:00 op dan geldt nog steeds dezelfde retour tijd van 09:00. Als u hier vanaf wijkt kan er een dagdeel in rekening gebracht worden. Als wij dit niet hanteren kunnen wij onmogelijk een planning aanhouden en krijgen we te veel boze klanten. U zou ook niet met lege handen willen komen te staan door een voorgaande klant.

Voor de duidelijkheid hebben we sinds kort ook maar een opmerking op beide aanhangwagen en auto pagina gemaakt. Bij GKV kan alles in overleg maar afspraken op eigen houtje wijzigen tijdens een verhuur is helaas onacceptabel.

 

Auto's met pech

 

Indien een auto van Goedkoopverhuur in Nederland met pech komt te staan zullen wij de klant z.s.m. terzijde staan en indien beschikbaar op locatie een vervangende auto/bus komen brengen. Normaal gesproken is er bij standaard pech geen vanzelfsprekend recht op korting of teruggave

Reserveringen

Het reserveren van huurartikelen geschiedt telefonisch of in persoon aan de balie in Alkmaar of Zaandam. De reservering is dan definitief geboekt op uw naam.( let op met annuleren )
U kunt ook de reservering mailen of faxen, u stuurt ons dan het reserveringsformulier volledig ingevuld retour.

 

Het reserverings formulier vind u op de homepage. Kunt u hem niet downloaden, bel ons we sturen hem per e-mail. Als u uw e-mail adres invuld sturen we u indien gewenst een reserverings bevestiging.

 

PIN-mogelijkheid
Bij goedkoopverhuur Alkmaar en Zaandam kunt u ook met pin betalen. Betaald u contant, krijgt u bij inleveren het verschil direct contant terug. Betaald u per pin, krijgt u het verschil retour per bank. Het restant wordt na 7 werkdagen weer retour gestort.

 

De huurder is zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van het juiste IBAN banknummer, u begrijpt dat wij niet blijven converteren. Indien dit niet juist is kan een huurder zich niet beroepen op de 7 dagen termijn.

Annuleringskosten
Als u een huurartikel reserveert, maar weer annuleerd,

bent u verplicht om dit 10 werkdagen van te voren te annuleren. Indien u dit later of niet doet wordt 25% van de borg of totaalbedrag in rekening gebracht. Bij vroege boekingen brengt GKV ook deze 25% in rekening als aanbetaling, zekerheid voor u en voor ons.

 

Annuleren kan ALLEEN via de e-mail : info@goedkoopverhuur.nl
Zo hebben wij en de klant beide een bevestiging.

 

Indien een klant in de daadwerkelijke huur- of contractperiode annuleerd of eerder terug brengt is GKV helaas verplicht de gehele huurprijs in rekening te brengen.

 

Dit moeten wij helaas doen om zo GKV daadwerkelijk goedkoop te kunnen houden. Reserveren en niet verhuren, boeken en annuleren betekent voor GKV geen inkomsten en teleurgestelde huurders die geen in de periode voor dit object geen boeking kunnen doen.

 

Maar bij een volgende wel doorgaande verhuur ontvangt u dan wel 15% korting op de huurprijs!

Boete (administratie) kosten

Indien u een boete oploopt ten tijde van de verhuur wordt deze door ons administratie aan u gefactureerd, hiervoor brengen wij € 15,- in rekening. Administratiekosten van boetes welke in het buitenland zijn gereden kunnen iets hoger uitvallen.

 

De klant krijgt van GKV een factuur van de boete inclusief administratiekosten , deze dient binnen 14 kalenderdagen betaald te worden, bij uitblijven hiervan volgt er een herinnering waar een betalingstermijn van 7 kalenderdagen met weer € 10 administratie kosten.

Betalen kan via de bank maar ook op 1 van de GKV filialen per PIN of contante betaling.

Blijft na 21 kalenderdagen de betaling nog steeds uit zal de opdracht aangeboden worden bij een deurwaarder waarbij alle gemaakte kosten bij de klant worden gelegd.

 

Doe ons maar u zelf een groot plezier en betaal boetes op tijd.
Uiteraard is het voor een ieder beter als u simpelweg geen boetes maakt.

 

Let op, gaat u verhuizen? Geeft u dan uw nieuwe adres aan bij de verhuur. Doet u dit niet kunnen er onnodige onderzoekskosten bijkomen.

 

Mileuboetes R`dam, A,dam, Utrecht e.d.

 

Met de steeds groter groeiende milieu eisen zoals bijvoorbeeld in Utrecht , Rotterdam en binnenkort ook Amsterdam dient de huurder hier zelf rekening mee te houden, het is niet zo dat als wij een oudere diesel aanbieden voor de verhuur dit onze verantwoording is aan gezien wij niet uw te rijden route weten! Houdt u hier dus a.u.b. rekening mee en geef het aan bij een reservering zodat wij indien mogelijk hier ook rekening mee kunnen houden.

Avond-, weekendlandtoeslagen
U kunt in de avond bij ons terecht, wij rekenen hier wel extra voor. Voor u service en voor ons een kleine vergoeding.

Wij rekenen de weekendtoeslag vanaf vrijdag middag t/m maandag ochtend.

 

De avond / weekendtoeslag bedraagt voor bij auto`s en bussen € 3,- per dag en voor aanhangwagens € 2,- per dag.

Gehuurde auto`s zonder toezicht neerzetten
Indien u een auto, bus of vrachtwagen in de avond- dan wel nachtelijke uren bij 1 van onze filialen voor de deur zet heeft u de volle verantwoording voor het voertuig tot onze normale openingstijden. Welke in Alkmaar van maandag t/m zaterdag van 09.00 t/m 18.00 zijn en in Zaandam maandag t/m zaterdag van 09.00 t/m 17.30


Ook bij telefonische melding blijft u verantwoordelijk voor het gehuurde aangezien we uiteraard het gehuurde object niet op afstand kunnen bekijken. Wilt u dit niet, lever dan het gehuurde tijdens kantooruren in.


Voor aanhangers e.d. kijkt u linksonder bij : Diefstal en eigen risico.

Steiger bezorging/ophalen op locatie
Indien u overeen bent gekomen om een steiger of dergelijks gehuurde te laten bezorgen of ophalen. Leveren wij de steiger max.5 meter van de eerst mogelijke parkeerplaats bij uw huis.

 

Ook is opbouw van de steigers in overleg mogelijk, informeer naar de mogelijkheden en kosten.

Lekke banden bij auto- en aanhangerverhuur

Indien u een lekke band rijdt bij auto of aanhanger is dit voor uw eigen rekening en vallen buiten elke verzekering. De kosten variëren per huurobject.

Verhuur aan koeriers & taxi`s niet mogelijk
Helaas zijn wij genoodzaakt om niet meer aan koeriers te verhuren, aangezien een koerier of taxichauffeur niet door de verzekering gedekt wordt bij een schadeclaim.

Excuus hiervoor, ook wij hadden het graag anders gezien!